Rezultati prvega dela fotografskega natečaja

Znani so rezultati prvega dela fotografskega natečaja, ki poteka skozi celotno šolsko leto. Prva tema je imela naslov Utrinki poletja. Dobili smo 35 fotografij (22 v kategoriji fotografij narejenih s fotoaparatom in 13 v kategoriji fotografij narejenih z mobilnim telefonom). Fotografije je poslalo 7 učencev naše šole. V prvem delu fotografskega natečaja so sodelovale naslednje učenke in učenec: Ana Marie Podgoršek (9. A), Alja Krajnc (7. B), Neja Flogie (7. B), Larisa Mihailović (5. A), Izidor Musil (5. B), Katja Kokalj (5. B) in Hana Kamplet Lešnik (3. B).
Komisija, ki so jo sestavljale Jasna Antolinc, Mojca Kirbiš in Andreja Cvetko je vse fotografije temeljito pregledala ter določila zmagovalca v obeh kategorijah.
V kategoriji fotografij narejenih s fotoaparatom je komisija v ožji izbor izbrala pet fotografij in sicer fotografije z naslovom Kavka, Galeb, Goreče sonce, Lunina radovednost in fotografijo z naslovom Pogled od spodaj, učenk Alje Krajnc, Ane Marie Podgoršek in Hane Kamplet Lešnik. Ker so vse zgoraj naštete fotografije zelo dobre (po kompozicijskih pravilih in tudi glede izbire motiva), je komisija po temeljitem razmisleku določila le zmagovalno fotografijo, vse ostale štiri pa so zasedle drugo mesto.
Zmagovalka fotografij narejenih s fotoaparatom je fotografija z naslovom Lunina radovednost, avtorice Ane Marie Podgoršek, učenke devetega razreda.

Ana Marie Podgoršek - Lunina radovednost
V kategoriji fotografij narejenih z mobilnim telefonom je komisija po prav tako temeljitem premisleku v ožji izbor izbrala štiri fotografije z naslovom Večerna galaksija, Oker, Stolp pred Baltskim morjem in Kobilica ponoči, učenk Katje Kokalj, Neje Flogie in Ane Marie Podgoršek. Tudi tukaj je bila odločitev zelo težka, komisija pa je tako kot pri prejšnji kategoriji določila le zmagovalno fotografijo, vse ostale tri pa so zasedle drugo mesto.
Zmagovalka fotografija v kategoriji fotografij narejenih z mobilnim telefonom je fotografija z naslovom Večerna Galaksija. Avtorica je Katja Kokalj, učenka petega razreda.

Katja_Kokalj_Vecerna_galaksija
Zmagovalkam in vsem sodelujočim iskreno čestitamo, hkrati pa vas spomnimo, da do 30. novembra 2014 poteka drug del letošnjega fotografskega natečaja. Tema drugega dela je Barve jeseni.
Fotografije, ki so se uvrstile v ožji izbor bodo objavljene na TV v avli šole. Prav tako si lahko vse sodelujoče fotografije ogledate v fotogaleriji.
Vse nagrajene fotografije bodo razstavljene na šoli ob zaključku celoletnega fotografskega natečaja.