Rezultati drugega dela fotografskega natečaja

Znani so rezultati drugega dela fotografskega natečaja.
Druga tema je imela naslov Barve jeseni. Dobili smo 39 fotografij (22 v kategoriji fotografij narejenih s fotoaparatom in 17 v kategoriji fotografij narejenih z mobilnim telefonom). Fotografije je poslalo 9 učencev naše šole. V drugem delu fotografskega natečaja so sodelovale naslednje učenke in učenec: Larisa Mihailović (5. A), Lucija Markovič (6. B), Jure Antolinc (6. B), Neja Flogie (7. B), Alja Krajnc (7. B), Zala Šeško (9. A), Ana Marie Podgoršek (9. A), Alin Strnad (9. B) in Tjaša Polajžer (9. B).
Komisija, v sestavi Jasne Antolinc, Mojce Kirbiš in Andreje Cvetko, je vse fotografije temeljito pregledala ter določila zmagovalca v obeh kategorijah.
V kategoriji fotografij narejenih s fotoaparatom je komisija v ožji izbor izbrala štiri fotografije in sicer fotografije z naslovom V daljavo, Jesenska sonata, Zadnji let in Jesensko zavetje, učenk Alje Krajnc, Zale Šeško in Larise Mihailović, ter učenca Jureta Antolinca. Ker so vse zgoraj naštete fotografije zelo dobre (po kompozicijskih pravilih in tudi glede izbire motiva), je komisija po temeljitem razmisleku določila le zmagovalno fotografijo, vse ostale tri pa so zasedle drugo mesto.
Zmagovalka fotografij narejenih s fotoaparatom je fotografija z naslovom Jesenska sonata, avtorice Zale Šeško, učenke devetega razreda.

Zala_Šeško_Jesenska sonata
V kategoriji fotografij narejenih z mobilnim telefonom je komisija po prav tako temeljitem premisleku v ožji izbor izbrala tri fotografije z naslovom Jesenski zaklad, Jesensko sonce in Pot v neskončnost, učenk Larise Mihailović, Neje Flogie in Ane Marie Podgoršek. Tudi tukaj je bila odločitev zelo težka, komisija pa je tako kot pri prejšnji kategoriji določila le zmagovalno fotografijo, ostali dve pa sta zasedli drugo mesto.
Zmagovalna fotografija v kategoriji fotografij narejenih z mobilnim telefonom je fotografija z naslovom Jesensko sonce. Avtorica je Neja Flogie, učenka sedmega razreda.

Neja_Flogie_Jesensko_Sonce
Avtorjem zmagovalnih fotografij ter vsem sodelujočim iskreno čestitamo, hkrati pa vas spomnimo, da do 28. februarja 2015 poteka tretji del letošnjega fotografskega natečaja. Tema tretjega dela fotografskega natečaja je Zima zima bela, ….
Fotografije, ki so se uvrstile v ožji izbor bodo objavljene na TV v avli šole. Prav tako si lahko vse sodelujoče fotografije ogledate na spletni strani šole.
Vse nagrajene fotografije bodo razstavljene na šoli ob zaključku celoletnega fotografskega natečaja.